Modules

Classic-, Enterprise-, en Social login

Veel websites maken gebruik van een login. Dit kan gaan om websites met een afgeschermd gedeelte, intranetten of extranetten. Kirra heeft hier enkele standaardoplossingen voor die vaak gekoppeld worden met de module Profielen.


Toegang tot pagina's beheren

Als je een login in je website hebt, dan kun je pagina's afschermen. Als je een pagina afschermt, dan geldt dat ook voor onderliggende pagina's.

Het afschermen van een pagina kun je doen met het icoon van een slot naast de paginatitel.


Classic login

De meestgebruikte oplossing is een classic login. Dit zorgt ervoor dat je gebruikersaccounts kunt hebben met een gebruikersnaam en wachtwoord.

In deze variant kan ingesteld worden of gebruikers zelf een account mogen registreren, of dat ze hiervoor door jou uitgenodigd moeten worden. Nadat een account wordt aangemaakt krijgt de gebruiker een e-mail met verdere instructies. Deze e-mail bevat een bevestigingslink, waarna de gebruiker zelf een wachtwoord kan kiezen. Hierna kan er ingelogd worden.

Als iemand zijn wachtwoord is vergeten of anderszins niet kan inloggen, kan dit hersteld worden via de 'Wachtwoord vergeten'-functie.

Enterprise login

De Enterprise login zorgt ervoor dat de login van je besturingssysteem (ook wel Active Directory of AD genoemd) wordt gebruikt om in te loggen. De login waarmee je inlogt in Windows kan gekoppeld worden aan andere diensten zoals een website. Dit wordt Active Directory Federation Services (ADFS) genoemd.

Voor deze koppeling moet er zowel aan de kant van Kirra als de organisatie een en ander geconfigureerd worden. Het draagt te ver om dit allemaal te bespreken. Als dit eenmaal werkt, dan wordt de login buiten Kirra geregeld. Functies als accounts aanmaken of wachtwoord vergeten zijn daarmee overbodig als je een Enterprise login gebruikt.

Social login

Veel mensen hebben een account op sociale media zoals Facebook of Google. Deze diensten bieden ook de mogelijkheid om te koppelen aan andere applicaties, zoals een website. Zo kun je bijvoorbeeld met je Facebook-account inloggen bij je website. Dit is handig omdat je dan sneller een account kunt maken bij een website, minder accounts nodig hebt en de veiligheid daarvan belegt bij minder leveranciers. Als dit eenmaal werkt, dan wordt de login buiten Kirra geregeld. Functies als accounts aanmaken of wachtwoord vergeten zijn daarmee overbodig als je een Social login gebruikt.